Goede doelen

25 punten
De Zonnebloem

Draag bij aan een onvergetelijk dagje uit of vakantie voor mensen met een lichamelijke beperking.

Lees meer
25 punten
Stichting Opkikker

Draag uw steentje bij aan een onvergetelijke Opkikkerdag.

Lees meer
25 punten
Fres

Voor 25 punten voorziet u een gezin in Mali van licht.

Lees meer

Duurzaam doen

Marcel’s Green Soap is ontstaan door de bevlogenheid van, u raadt het al, Marcel. Hij vond het een onprettig idee dat zijn gootsteenkastje vol stond met agressieve, chemische spullen waar de wereld niet bepaald schoner van wordt.

Dat moest anders kunnen. En wat ook prettig zou zijn: misschien eens iets wat écht lekker ruikt. Dat zou schoonmaken een stuk leuker maken. Marcel vond een zeepfabriek in Utrecht, en zo begon het avontuur: een schuur vol met Marcel’s Green Soap. Marcel stelde 3 beloftes op: Marcel’s Green Soap ruikt fantastisch, het maakt geweldig schoon en het zit vol met natuurlijke ingrediënten. Daarnaast is Marcel’s Green Soap het eerste merk in Nederland dat voor zijn verpakkingen uitsluitend 100% gerecycled plastic gebruikt. Met aankoop van Marcel’s producten helpt u dus de enorme productie van plastic te stoppen.

Bestel nu met uw punten een Green Soap Box bij Nuon Exclusief en laat de grote schoonmaak maar beginnen!

Lees meer>

Step2Save, een sociaal werkgelegenheidsproject van Nuon in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, is begin mei 2018 van start gegaan.

Inwoners uit Amsterdam Noord, in de wijken Volewijck, Banne Buiksloot, Tuindorp oostzaan en oostzanerwerf, krijgen gratis energiebesparingsadvies van langdurig werkzoekenden die een jaarcontract bij Nuon hebben gekregen. Een win-winsituatie voor klimaat, arbeidsmarkt en de strijd tegen energiearmoede. Tien energie-adviseurs gaan in gesprek met de bewoners over hun energieverbruik en bieden hen een energiebesparingsbox aan, die ze op afspraak brengen en helpen installeren.

De verwachting is dat in totaal 4.000 huishoudens een gratis energiebesparingsadvies ontvangen. Als de bewoners alle producten uit de box installeren, kan een maximale besparing van 460kg/Co2 uitstoot per box worden gerealiseerd per jaar (bij een huishouden van 2 personen). Dat staat gelijk aan 110 wasbeurten van een wasmachine. Dit betekent dus winst voor het milieu, maar ook een lagere energierekening.

Lees meer>

Open cookie settings