Goede doelen

650 punten
2 ‘Liefs van Emma’ mokken

Speciaal voor het Emma Kinderziekenhuis ontworpen mokken.

Lees meer
50 punten
De Zonnebloem

Draag bij aan een onvergetelijk dagje uit of vakantie voor mensen met een lichamelijke beperking.

Lees meer
50 punten
Stichting Opkikker

Draag uw steentje bij aan een onvergetelijke Opkikkerdag.

Lees meer
50 punten
Fres

Voor 50 punten voorziet u een gezin in Mali van licht.

Lees meer

Duurzaam doen

Step2Save, een sociaal werkgelegenheidsproject van Nuon in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, is begin mei 2018 van start gegaan.

Inwoners uit Amsterdam Noord, in de wijken Volewijck, Banne Buiksloot, Tuindorp oostzaan en oostzanerwerf, krijgen gratis energiebesparingsadvies van langdurig werkzoekenden die een jaarcontract bij Nuon hebben gekregen. Een win-winsituatie voor klimaat, arbeidsmarkt en de strijd tegen energiearmoede. Tien energie-adviseurs gaan in gesprek met de bewoners over hun energieverbruik en bieden hen een energiebesparingsbox aan, die ze op afspraak brengen en helpen installeren.

De verwachting is dat in totaal 4.000 huishoudens een gratis energiebesparingsadvies ontvangen. Als de bewoners alle producten uit de box installeren, kan een maximale besparing van 460kg/Co2 uitstoot per box worden gerealiseerd per jaar (bij een huishouden van 2 personen). Dat staat gelijk aan 110 wasbeurten van een wasmachine. Dit betekent dus winst voor het milieu, maar ook een lagere energierekening.

Lees meer>

Nuon heeft een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid en wil actief en positief een bijdrage leveren aan haar omgeving. Hiervoor is in 2009 de Stichting Nuon Foundation opgericht.

De Stichting Nuon Foundation coördineert en ondersteunt onze vrijwilligersactiviteiten. Hierbij dragen medewerkers belangeloos hun steentje bij aan diverse goede doelen-projecten, bijvoorbeeld voor Stichting Opkikker of de Zonnebloem. Afdelingen binnen Nuon worden gestimuleerd om als team aan de slag te gaan met een project naar keuze. We werken samen met verschillende maatschappelijke organisaties en creëren succesvol kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via onze Social Projects.

Zo krijgen in Nuons werkgelegenheidsprogramma Step2Work jongeren zonder startkwalificatie op de arbeidsmarkt of personen met een arbeidsbeperking een werkervaringsplaats bij Nuon aangeboden. Step2Work biedt ook asielzoekers die als vluchteling worden erkend nieuwe kansen.

Lees meer>

Open cookie settings